Team- en bestuurstrainingen

AB-ZHW heeft een ruim cursusaanbod.

Veel van onze cursussen worden aangeboden in de vorm van individuele trainingen of workshops. Toch besluiten veel scholen een cursus op maat te laten samenstellen, zoals bijvoorbeeld voor mediawijsheid, beeld en geluid, ESIS etc.
Indien u zelf een specifieke inhoud in gedachten heeft dan kunnen wij die cursus voor u organiseren. Dat kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van bestaande workshops, maar ook een inhoud die op maat voor u wordt ontwikkeld.

Voorbeelden van een training

  • Veel scholen willen het onderwerp mediawijsheid verder uitdiepen en leerkrachten bewuster maken van nieuwe mogelijkheden. De leerkracht heeft tools nodig waarmee hij of zij in de klas verder kan. Internet biedt vele mogelijkheden en valkuilen. Op een interactieve manier wordt met leerkrachten het onderwerp mediawijsheid besproken en bediscussieerd. Nadrukkelijk wordt de studiedag voorbesproken met de school waarbij de inhoud op maat wordt samengesteld. 
  • Leerlingen zijn steeds meer visueel ingesteld en werken steeds vaker met materiaal dat uitgaat van beelden, animatie en geluid. AB-ZHW kan een studiedag samenstellen en begeleiden waarin beeld en geluid centraal staat. In overleg met de school worden keuzes gemaakt t.a.v. hardware en software die op de cursusdag wordt ingezet. Leerkrachten gaan zelf aan de slag en ervaren hoe later ook kinderen gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van beeld en geluid. 


Doelgroep:
Schoolteams of een deel van het schoolteam in het PO en VO

Bijzonderheden:
Er kan een hele dag worden georganiseerd met afwisselende inhoud, maar ook een dagdeel.
Op verzoek organiseert AB-ZHW de lunch.

Inhoud:
De inhoud wordt met de school op maat samengesteld

Data: In overleg

Eén of twee dagdelen van ieder max. 3 uur - op uw eigen locatie

Kosten: op aanvraag

Inlichtingen voor groepen: Anja Huiskens