Studiereizen en Congressen

Studiereizen: innovatie inspireert
Professionalisering is meer dan het volgen van een korte of lange opleiding. Het ontmoeten van collega’s en op die wijze delen van kennis is zeer effectief.
Studiereizen leveren een waardevolle bijdrage aan de kennisvergroting van leraren. Ervaringsgericht onderwijs is niet alleen zinvol voor leerlingen. AB-ZHW organiseert jaarlijks samen met APS-IT diensten en Microsoft Partners in Learning een conferentie en studiereis genaamd ITEM naar Londen. Aan deze reis is een conferentie verbonden met een steeds wisselend thema. Voor 2015 worden een drietal vaardigheden van de 21st century skills in de spotlights gezet.

De studiereis en conferentie vallen samen met de jaarlijks in Londen gehouden Bett tentoonstelling. Dit is een wereldwijd toonaangevende, onderwijskundige ICT-beurs, waar meer dan zeshonderd exposanten en 27.000 bezoekers elkaar ontmoeten. Een bezoek aan de beurs en  een bezoek een tweetal Londense scholen zijn onderdeel van de studiereis.

Maatwerk
Ook bij de studiereizen organiseren we op maat. Zo zijn reizen gemaakt naar Finland, Engeland en Zweden die voornamelijk in het teken van uitwisseling en schoolbezoek hebben gestaan.
Voor scholen die werken met nieuwe media in hun onderwijs hebben we een aantal malen een studiereis georganiseerd naar (inter)nationale conferenties

Uit de reacties van deelnemers blijkt keer op keer dat het leggen van contacten en het praten met collega's vanuit de hele wereld een grote bron van inspiratie vormt. Van een ander horen hoe hij de zaken aanpakt en het eigen verhaal voorleggen aan collega's uit andere landen, verbreedt de blik op ICT.
Of zoals een deelnemer verwoordde: "Geweldige ervaring. Ik dacht dat ik te weinig technisch onderlegd zou zijn, maar daar gaat het niet om. De contacten die je legt en de gesprekken zijn heel zinvol."

Studiedagen en congressen
AB-ZHW heeft veel ervaring met het organiseren van studiedagen en congressen. Variërend van een interne studiedag op een basisschool tot congressen voor 1500 leerkrachten, bijvoorbeeld voor het primair en voortgezet onderwijs van Lucas Onderwijs.


Geplande conferenties en studiereizen schooljaar 2014-2015
ITEM pre-conferentie:
20 en 21 januari 2015 Londen
ITEM studiereis:
21 t/m 23 januari 2015 Londen

Op aanvraag
Stic bezoek Brussel

Maatwerk
Informatie: ahuiskens@abzhw.nl - tel. 070 300 1160